De Vennen 11, 9321 HR Peize | T.: 050 - 50 333 44

Shiatsu en zen-shiatsu

Shiatsu is een oosterse massagetechniek, die letterlijk vertaald: vingerdruk betekend (Shi is vinger en Atsu is druk).

Het is een bijzondere vorm van massage en heeft een gestructureerde manuele behandelmethode.
Op de daarvoor in aanmerking komende plaatsen, wordt met duimen, vingers of handpalmen druk uitgeoefend op het lichaam. De werking van de therapie wordt vooral verklaard met behulp van de hedendaagse kennis van het zenuwstelsel.
De kern van shiatsu is dat men uitgaat van de hele mens. Het autonoom zenuwstelsel wordt door middel van een shiatsu behandeling in balans gebracht, met als gevolg dat het lichaam in staat is zichzelf te helen.
Er bestaan verschillende stijlen shiatsu, b.v. moderne shiatsu en Zen-shiatsu. De moderne shiatsu is een massagetechniek die gebaseerd is op een gestyleerd tsubo (drukpunten) systeem. Vlak onder de huid liggen o.a. de vrije zenuwuiteinden, dit zijn de dunne uiteinden van zenuwvertakkingen en zijn de receptoren van pijn.
In een pijnlijk gebied wordt de spier geblokkeerd en er ontstaat spanning in de spier waardoor de doorbloeding verslechtert en er een ophoping van afvalstoffen ontstaat. Door een shiatsu behandeling worden de spieren, gewrichten en zenuwbanen (meridianen) geactiveerd en wordt de blokkade opgeheven.

Zen-Shiatsu is de klassieke vorm van shiatsu en werkt op de meridianen in ons lichaam. Door druk uit te oefenen met handpalm, duim, elleboog of knie wordt de blokkade in de meridianen opgeheven. Rekkingen en rotaties behoren ook tot deze techniek. De behandeling betreft het hele lichaam en wordt op de grond gegeven waarbij je op een futon ligt.
De cliėnt wordt verzocht gemakkelijke kleding te dragen aangezien de massage door de kleding heen gegeven wordt.

 

WANNEER EN VOOR WIE?

Voor iedereen. Mensen met rugklachten, whiplash, migraine, hoge bloeddruk, stress, vermoeidheid, nek en schouderpijn, stofwisselingsproblemen enz. Of zomaar omdat het fijn is een ontspannende massage te ondergaan.

 

FOTO-IMPRESSIE ZEN / SHIATSU
             

                 

 

Kenmerken

  • Shiatsu gaat uit van de gehele mens
  • Shiatsu brengt balans in het autonome zenuwstelsel
  • Shiatsu kan door (makkelijke zittende) kleding heen worden gegeven