De Vennen 11, 9321 HR Peize | T.: 050 - 50 333 44

Werking Health Stim

Actiepotentiaal en ATP

Een korte uitleg over Microstroom therapie:

Alle levende cellen hebben energie nodig om voort te leven (arbeidsvermogen). Deze energie halen we uit het voedsel dat wij dagelijks tot ons nemen. Door middel van de spijsvertering wordt het voedsel verbrand en komt er energie vrij. Een ander woord voor dit proces is stofwisseling.

Dit gebeurt op het kleinste niveau in de cellen. De binnenkant van de cel is negatief geladen, terwijl de buitenkant positief is geladen. Door middel van lichaams eigen stroom die door onze hersenen wordt afgegeven, krijgen de cellen een signaal wat maakt dat er een spanningsverschil binnen de cel ontstaat van – 70 mv. naar + 30 mv., waardoor de celwand een fractie van een seconde open gaat en er ontstaat een elektrische ontlading, dan vindt de stofwisseling plaats. Dit moment van spanningsverschil heet actiepotentiaal.

De signalen worden onderling van het centraal zenuwstelsel naar de lichaamscellen doorgegeven en vice versa.

De lichaamseigen stroom alleen is echter niet voldoende. De cel heeft een stof nodig die als kruiwagen kan dienen voor het transport van voedingsstoffen, zuurstof en de afvalstoffen die vrijkomen bij de stofwisseling, tijdens de snelle verandering van de spanning binnen de cel. Deze stof wordt ATP (Adenosine-TriPhosfaat) genoemd.

ATP is een belangrijke bio-energetische stof die zorg draagt voor de energie huishouding in ons lichaam en wordt binnen de cel geproduceerd door de mitochondria, dit zijn energiefabriekjes binnen de cel. ATP zorgt dus voor het transport van energie, welke nodig is voor alle processen in ons lichaam, zodat het in staat is nieuwe eiwitten aan te maken voor weefselherstel, orgaanfunctie verbetering, prikkeloverdracht (actiepotentiaal) en spieractiviteit. Bovendien bevordert ATP de doorlaatbaarheid van de celwand.

Voor meer specifieke informatie over de aanmaak van ATP in het lichaam, door toepassing van microstroom met de Health Stim™, klik op de pagina Wetenschappelijk.

 

De Therapie

De lichaamseigen stroomsterkte van het actiepotentiaal is zeer laag: nl. microampères.

De uittredende prikkel van de Health Stim™ NTT1116 is gelijk aan de impulsen van het lichaam, derhalve zijn dit dus ook microampères. Hierdoor zal het lichaam deze gelijkstroom herkennen en er op reageren door verbetering van de celcommunicatie en zal de aanmaak van pijnstillende stoffen (leucine-enkefaline, bèta endorfine) toenemen. Bovendien neemt de stof die vrijkomt bij pijn ("substance P"), af.

De productie van pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen neemt toe en de aanmaak van ATP wordt met ± 500 % verhoogd. Hierdoor wordt de doorbloeding van het weefsel verbeterd en het herstel van de cellen in het aangedane weefsel bevorderd.

De prikkel (actiepotentiaal) wordt in gezond weefsel makkelijker doorgegeven dan in ziek of beschadigd weefsel, dit komt doordat beschadigd of ziek weefsel een hogere weerstand heeft dan gezond weefsel. Aangezien stroom de eigenschap heeft de weg van de minste weerstand te kiezen, ontstaat er een tekort van actiepotentialen in het aangedane gebied.

Het vermogen van de cel om goed te functioneren neemt dan ook af en het genezend vermogen vermindert.

Door nu de actiepotentialen in het aangedane gebied toe te dienen, vermindert ter plaatse de weerstand en kunnen de actiepotentialen het gebied weer binnen dringen waardoor het evenwicht hersteld wordt.

Bij trauma of overbelasting ontstaat verkramping van het gebied, b.v. een stijve nek. Hierdoor vermindert de doorbloeding van de betrokken spieren, als gevolg hiervan wordt ook de toevoer van voedings- en zuurstoffen verminderd. Een verminderde circulatie zorgt dan ook voor een ophoping van afvalstoffen die vrijkomen bij de stofwisseling. Er ontstaat pijn!

De Health Stim™ NTT1116 stimuleert de doorbloeding van het gebied, de spieren kunnen zich ontspannen en de stofwisseling komt weer op gang.

Voedingsstoffen en zuurstoftoevoer wordt bevorderd. Afvoer van afvalstoffen neemt ook toe. Vermindering van pijn!

Bij chronische en auto-immuunklachten, zoals Reuma, Fibromyalgie, Dermatomyositis, ME en Sclerodermie, blijkt er een tekort aan ATP in en om de cellen te zijn.

Het is dan ook belangrijk dat het immuunsysteem bij deze klachten behandeld wordt. Voor FM en ME worden bovendien ook de hypofyse/ hypothalamus, de lever, milt en alvleesklier in de behandeling meegenomen. Bij ME wordt ook de thymus nog behandeld.

Het neuroendocriene systeem, het immuunsysteem en het stressregulerend systeem zijn nl. uit balans en dus ontregeld.

Door behandeling met microstroom stimulatie kunnen o.a. de volgende verbeteringen worden bereikt:

 • Verbetering van doorbloeding van het weefsel;
 • Verbetering van bewegelijkheid van gewrichten;
 • Verbetering van communicatie van de cellen onderling;
 • Vermindering van pijn;
 • Vermindering van ontstekingen;
 • Vermindering van vermoeidheid;
 • Vermindering van depressiviteit;
 • Verhoogde weerstand door verbetering van het immuunsysteem;
 • Snellere wondgenezing;
 • Bevordering van herstel van cellen, botstructuren;
 • Verhoging van ± 500 % ATP;
 • Verbetering slaappatroon.

 

Voor meer specifieke informatie over de aanmaak van ATP in het lichaam, door toepassing van microstroom met de Health Stim™, klik op de pagina Wetenschappelijk.