De Vennen 11, 9321 HR Peize | T.: 050 - 50 333 44

Hot Stone

Wat zijn Hot Stones?

Hot Stones zijn basalt stenen en sedimentair (uit afzetting ontstaan). Het is een door de natuur gevormde vulkanische zware lavasteen met verschillende binnenwaarts gerichte structuren en mineralen die zo fijn zijn dat ze niet zichtbaar zijn.
De kleur van de stenen varieert van zwart naar donker grijs of hebben een groene glans. In de laatste zit veel koper.
Omdat deze stenen duizenden jaren oud zijn en op plaatsen gevonden worden die energierijk zijn, bezitten ze veel energie die doorgegeven wordt aan het lichaam. Hierdoor ontstaat een wisselwerking en wordt het lichaam in balans gebracht. Het bevordert het gevoel van rust en welzijn.

Door de weldadigheid en warmte en het feit dat de stenen de warmte lang vasthouden, is het effect enorm. De stenen geven gedurende lange tijd hun diepgaande warmte en energie door aan het lichaam waardoor een betere doorbloeding ontstaat, de celstofwisseling wordt bevorderd, afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingsstoffen, ontspanning in de spieren en hierdoor verminderd de pijnklacht.

 

Hot Stone massage

Het gebruik van Hot Stones is een oude en beproefde massagemethode afkomstig uit China en Japan.
Er zijn vele verschillende massage mogelijkheden: pure ontspanning na een drukke werkdag, hoofdpijn, nek/schouderklachten, rugklachten, maar ook meridiaanmassage, zwangerschapsmassage in zijligging, voet-/ onderbeenmassage, enz.

 

Praktijkervaring

In mijn praktijk behandel ik uiteenlopende klachten. Vaak gebruik ik de Hot Stones voor de ontspanning in gespannen spiergroepen en bereik in combinatie met shiatsu, guasha, voetreflex, klassieke en segmentale massage goede resultaten.